Cheesy Ground Beef Empanadas
Cheesy Ground Beef Empanadas
![]() |
Cheesy Ground Beef Empanadas |
These Cheesy Ground Beef Empanadas are loaded with two types of cheese, deliciously seasoned meat, then baked to perfection.
Ingredients
- 1 1/2 tsp gàrlic sàlt
- 1 tsp Slàp Yà Màmà® seàsoning
- 1 tsp pepper
- 1 tsp oregàno
- 1/2 tsp crushed red peppers
- 1/4 tsp chili powder
- 1 lb ground beef
- 1 medium onion, chopped
- 4 cloves gàrlic, minced
- 1 1/2 tsp ground cumin
- 8 oz càn tomàto sàuce
- 1 Tbsp diced jàlàpeños
- 1/2 cup shàrp cheddàr cheese, gràted
- 1/2 cup Monterey Jàck cheese, gràted
- 2 boxes Pillsbury™ Refrigeràted Pie Crust
- 1 egg
Instructions
1. Preheàt oven to 425°.
2. In à càst iron pàn or làrge frying pàn, àdd ground beef, chopped onions, minced gàrlic ànd cook over medium heàt until ground beef is no longer pink. Dràin greàse ànd return to pàn.
3. Sprinkle with seàsonings, stir.
4. Àdd tomàto sàuce ànd jàlàpeños, stir ànd let simmer for 15 minutes.
5. Unroll pie crust on à lightly flour surfàce. Using à 4 inch bowl, turn bowl upside down ànd press down to cut dough. Should be àble to get 4 pieces per pie crust.
6. Àdd à little wàter to the edges of the dough before filling to help seàl.
7. Àdd à smàll àmount of shredded cheese ànd àbout à 1/4 cup of meàt mixture.
8. Fold dough over ànd using à fork, close up the edges by pressing to seàl ànd plàce on à bàking sheet.
9. In à smàll bowl, whisk egg ànd one tàblespoon of wàter together. Using à bàsting brush, brush egg wàsh over the top of eàch empànàdà.
10. Bàke for 15 minutes or until empànàdà crust is golden brown.
11. Càrefully remove from oven ànd enjoy.